قرارداد پروژه انکشافی حوزهء نفت شمال امضا شد

بانک انکشاف آسیایی 269 میلیون دالربرای یک پروژه بزرگ انتقال برق از شمال افغانستان به جنوب وشرق افغانستان مساعدت کرد.

به گزارش خبرگزاری خاورمیانه، این پروژه در محفلی رسمی میان بانک انکشاف اسیایی، وزارت مالیه وشرکت برشنای کشور شنبه 23ام قوس در کابل عقد قرار داد شد.

این پروژه شامل انتقال یک لین 500 کیلوولت از دشت الوان تا منطقه ارغنده کابل به طول 225 کیلومتر به هزینه 216 میلیون دالرواعمار یک سب استیشن به ظرفیت 500 کیلو ولت در ارغندهکابل به هزینه 49.1 میلیون دالرمیباشد.

عمر زاخیل وال وزیر مالیه افغانستان میگوید که این یکی از پروژه های مهم افغانستان است، زیرا ایجاد یک شبکه خطوط انتقالی انرژی در داخل کشوریکی از ضرورت های اساسی افغانستان است این پروژه طوری عملی میگردد که درکنار انتقال برق از شمال به جنوب نیازمندی شبکه سازی داخلی نیز تا حدودی زیادی مرفوع میگردد.

وی از کمک های بانک انکشاف آسیایی ابراز شکران کرده میگوید که این بانک همیشه مطابق اولویت ها، وبرنامه های مهم واساسی ملی افغانستان کمک کرده است.

وی تصریح میدارد« ما پروژه های را از کابل به طرف جنوب و- شرق- لوگر، گردیز وخوست همین حالا عملا تمویل شده داریم وبه همین قسم یک لین دیگر به طرف غزنی وقندهار از کابل برق انتقال خواهد داد.»

جوجی توکی هیشی رییس بانک انکشاف اسیایی درافغانستان قرارداد وتمویل پروژه های نذیر این را بهترین نوع همکاری منطقه ای خوانده میگوید که این یکی از پروژه های مهم است.اقای توکی هیشی میگوید « این پروژه TOTAP یعنی ترکمنستان، ازبکستان، تاجکستان افغانستان وپاکستان را نیزکمک میکند، این یک بخش مهم است زیرا حیثیت منطقه ای دارد بوسیله این ما میتوانیم تجارت در منطقه را کمک کنیم، چون این یک شبکه منطقه ای برق است. این قسمت اولی پروژه ای منطقه ای TOTAPاست.»

بربنیاد اظهارات شکیت احمد نثار رییس اجرایی شرکت برشنا احتمال میرود که این پروژه تا سه سال دیگر تکمیل گردد.

وی میگوید که اولین بار است که افغانستان دارای یک لین وسب استیشن 500 کیلو ولت میشود برای انکشاف برنامه های انرژی بعدی کشور این پروژه خیلی مهم است.

وی تصریح میدارد« این برق برای جبران کمبود برق کابل استفاده خواهد شد، درشروع 200 میگاوات وبعد 300 میگاوات استفاده خواهد شد. هر لین ظرفیت 1000 میگاوات برق را دارد. دو سرکیت است؛ در آینده ما میتوانیم 2000 میگاوات برق را از ترکمنستان به افغانستان انتقال دهیم.»

این درحالیست که با شدت فصل های سرما وگرما پرچوی برق در کابل به شکلی بی نظمی افزایش میابد وهمچنان شدت جریان برق نیز فوق العاده ضعیف میشود، آقای نثار در پاسخ به پرسشی با طفره رفتن مسولیت را به ریاست برق کابل راجع ساخت.

Author

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *