رئیس جمهور جدید پاکستان کیست ؟

اختصاصی خبرگزاری خاورمیانه – میز پاکستان شناسی

پارلمان پاکستان در یک مراسم تشریفاتی روز سه شنبه ممنون حسین سیاستمدار سابقه دار و مورد اعتماد نواز شریف نخست وزیر این کشور را به حیث رییس جمهور جدید انتخاب کرد. قرار است ممنون حسین ۷۳ ساله به تاریخ ۹ سپتمبر در کاخ ریاست جمهوری سوگند وفاداری یاد کند و جانشین آصف علی زرداری گردد که پس از پنج سال دوران کارش پایان می یابد.

پیشینه ی سیاسی ممنون حسین

ممنون حسین یکی از اعضای برجسته حزب حاکم مسم لیگ- شاخه نواز- بیشترین رای نمایندگان پارلمان و مجلس ایالتی را گرفت و به عنوان دوازدهمین رییس جمهور پاکستان انتخاب شد.

نمایندگان پارلمان و مجالس ایالتی پاکستان دیروز -سه شنبه- موضوع انتخاب رییس جمهور جدید را به رای گذاشتند که در این انتخابات ممنون حسین از یگانه رقیبش که از حزب تحریک انصاف بود پیشی گرفت و به عنوان رییس جمهور پاکستان انتخاب شد.

ممنو ن حسین ۷۳ سال دارد و از متحدان نزدیک نواز شریف نخست وزیر پاکستان است. او در ماه سپتامبر به طور به عنوان رییس جمهور جدید پاکستان کارش را آغاز خواهد کرد.

گفته می‌شود “حزب مردم پاکستان” این انتخابات را تحریم کرده بود اما به رغم فشارها و مخالفت ها پارلمان پاکستان و مجلس ایالتی به ” ممنون حسین” رای دادند.

وی که به واسطه تحریم انتخابات از سوی برخی احزاب اپوزیسیون تنها یک رقیب پیش روی خود داشت توانست با کسب ۴۳۲ رأی در مقابل ۷۷ رأی «وجیه‌الدین احمد» به عنوان رئیس‌جمهور جدید پاکستان انتخاب شود.

خانواده ممنون حسین

ممنون حسین در ۲ مارس سال ۱۹۴۰ میلادی در یک خانواده تاجر و اردو زبان در شهر «آگره» هند به دنیا آمد. پس از استقلال پاکستان در سال ۱۹۴۷، خانواده وی به پاکستان آمده و با استقرار در شهر کراچی، فعالیت تجاری خود را آغاز کردند. وی از همان ابتدا به عنوان یک تاجر در زمینه نساجی فعالیت خود را در شهر کراچی واقع در ایالت «سند» پاکستان آغاز کرد.

حسین که هم اکنون ۷۳ سال سن دارد، فارغ‌التحصیل «موسسه مدیریت بازرگانی» در کراچی در سال ۱۹۶۵ است. وی در سال ۱۹۶۹برای اولین بار از طریق حزب مسلم لیگ نواز پا به عرصه سیاست گذاشت و در سال ۱۹۷۹ به عنوان مشاور سروزیر ایالت سند انتخاب شد. حسین از سال ۱۹۹۳ و از زمان فعالیت نواز شریف در جبهه اپوزیسیون پاکستان، فعالیت خوبی در حزب مسلم لیگ نواز به ویژه در شهر کراچی داشت.

ممنون حسین و نواز شریف

ممنون حسین در ایام پایانی دولت نواز شریف برای مدت کوتاهی به عنوان فرماندار ایالت سند انتخاب شد اما بعد از کودتای مشرف مجبور شد از سمتش کناره‌گیری کند. بعد از تبعید نواز‌شریف، ممنون حسین فعالیت سیاسی را کنار گذاشت اما در این مدت همچنان به نواز شریف وفادار ماند. بعد از بازگشت نواز شریف به پاکستان، ممنون حسین بار دیگر به عنوان یک فعال سیاسی و برای حفظ منافع حزب مسلم لیگ نواز فعالیت خود را در ایالت سند آغاز کرد.

وی پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، معاون ارشد حزب حاکم مسلم لیگ نواز بود که روز گذشته از سمت خود استعفا کرد.

برخی کارشناسان وفاداری ممنون حسین به نواز شریف در زمان تبعید وی را از دلایل انتخاب وی از سوی حزب حاکم به عنوان نامزد پست ریاست جمهوری می‌دانند.

تکلیف آصف علی زرداری چه می شود ؟

عادتاً روسای جمهور در پاکستان رهبران تشریفاتی بوده اند، اگرچه جنرال مشرف هنگامی که در این مقام بود قدرت زیادی را به دست آورد. آصف علی زرداری با آنکه در حکومت گذشته از نفوذ قابل توجهی برخوردار بود، قدرت زیادی نداشت. هنگامی که زرداری از مقام ریاست جمهوری کنار رود، مصونیت اش را به حیث رییس دولت از دست می دهد. او باری متهم به توطئه و قتل علیه مرتضی بوتو، خسربره اش شده بود که در سال ۱۹۹۶ به قتل رسید. اما او گفته است که چنین خلاف کاری را هرگز انجام نداده است.

هرچند در سال ۱۹۹۶، هنگامی که حکومت همسرش بی نظیر بوتو سقوط کرد، او بازداشت شد و متهم گردید که در معامله با یک شرکت سویسی رشوت گرفته است.

اما زرداری هیچ گاه به چنین چیزی اعتراف نکرد و اتهامات را رد نمود. با وجود آن برای هشت سال دیگر در زندان بود. در سال ۲۰۰۹ دادگاه عالی پاکستان قانونی را باطل کرد که اتهامات فساد را علیه هزاران تن از سیاستمداران پاکستانی به شمول زرداری نادیده می گرفت.

Author

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *