چرا افغانستان کشور دوست‌داشتنی جهان است؟

با توجه به اینکه افغانستان به دلیل جنگ‌ها و ناآرامی‌هایش، مکانی امن برای مردم و شهروندانش نیست؛ اما مواردی از این کشور باعث شده تا یک کشور «دوست‌داشتنی» در جهان باشد.

به گزارش خبرگزاری خاورمیانه، سایت «گلوبال ویسیز» در مطلبی مهمان‌نوازی، جمعیت جوان، میهن‌پرستی، نان، نقش زنان، ثروت‌های روی‌زمین و زیرزمین، تنوع و ساده‌گی را از جمله مواردی برای دوست‌داشتن افغانستان دانسته است.

شاید نام افغانستان به دلیل تصویر نادرستی که طالبان مسلح در دوران حاکمیت‌شان در جهان از آن ساخت، عده‌ای را وحشت‌ زده کند؛ اما اگر از دریچه‌ای غیر از جنگ و سیاست به افغانستان نگاه کنیم، این کشور به دلایل متعددی می‌تواند یکی از دوست‌‌داشتنی‌ترین کشورهای جهان باشد.

جمعیت فوق‌العاده جوان

به نظر «گلوبال ویسیز»؛ افغانستان پنجمین کشور جوان جهان است و ۶۸ درصد جمعیت آن را جوانان و کودکان زیر ۲۵ سال تشکیل می‌دهد.

این ترکیب جمعیتی باعث شده این کشور از سرمایه انسانی عظیمی برای پیشرفت برخوردار بوده و امید فراوان به آینده خود داشته باشد.

تنوع در همه زمینه‌ها

افغانستان مهد تنوع است. این کشور اگرچه در محدوده جغرافیایی نسبتاً کوچکی قرار گرفته؛ اما به لحاظ فرهنگی، زبانی، مذهبی، قومی، نژادی، غذا، پوشاک، موسیقی، مناظر طبیعی، گونه‌های جانوری و پوشش گیاهی در زمره متنوع‌ترین کشورهای جهان قرار دارد.

مهمان‌ نوازی

افغان‌ها مردمان مهمان‌نوازی هستند که مهمان را عضوی از خانواده خود می‌دانند و با غذاهای خانگی لذیذ از او پذیرایی می‌کنند.

مهمان‌نوازی تاریخی افغان‌ها باعث شده است آنها ضرب‌المثل‌های زیادی با مضمون پذیرایی از مهمان در فرهنگ عامه خود داشته باشند.

میهن‌‌پرستی با وجود اختلافات

از نظر این سازمان، مردم افغانستان مردمی بسیار میهن‌پرست هستند که تاریخ طولانی جنگ با استعمارگران و متجاوزان خارجی این نکته را به خوبی ثابت می‌کند.

نقش روز افزون زنان در جامعه

پس از سقوط رژیم طالبان مسلح، شرایط زنده‌گی برای زنان افغانستان به کلی تغییر کرد. آنها از فرصت‌های شغلی برابری با مردان برخوردارند و در بیشتر عرصه‌ها در کنار مردان حضور دارند.

ضمن اینکه از میزان خشونت علیه زنان نیز کاسته شده و دختران امروز به راحتی می‌توانند در مدارس به تحصیل علم و دانش بپردازند.

ساده‌گی چشم‌نواز

افغان‌ها به ساده‌ترین شکل، زنده‌گی می‌کنند. برعکس اعضای خانواده‌های غربی، اعضای خانواده‌های افغانی تمایل دارند همگی در کنار یکدیگر زنده‌گی کنند.

به دلیل همین خصلت ساده‌گی، آنها چهارزانو زدن را به نشستن بر روی کوچ و خوابیدن برروی زمین را به خوابیدن برروی تخت ترجیح می‌دهند.

اجتناب از تجملات باعث شده تا مردم افغانستان بتوانند از تمامی سختی‌هایی که در طول تاریخ بر آنها تحمیل شده به سلامت عبور کنند.

نان، نان و نان

افغان‌ها به خوردن نان مخصوص خودشان که یکی از خوشمزه‌ترین انواع نان در جهان است، اعتیاد دارند. آنها حتی غذای معروفی به نام «شوربا» دارند که نان را در آن «میده» می‌کنند و سپس دوباره آن نان خیس شده را با نان خشک میل می‌کنند.

ثروت‌های روی زمین و زیر زمین

بیش از ۸۰ درصد جمعیت افغانستان از طریق کشاورزی امرار معاش می‌کنند و برخی محصولات کشاورزی از جمله انار قندهار دارای شهرت جهانی هستند.

در عین حال، افغانستان از لحاظ منابع معدنی مثل طلا، مس و سایر فلزات گران‌بها نیز یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان است.

با این حال، تهدیدات امنیتی باعث شده که طی سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری چندانی در بخش معادن این کشور صورت نگیرد. طبق مطالعات، ارزش منابع معدنی افغانستان حدود ۳ هزار میلیارد دالر تخمین زده شده است.

با تمام این تفاسیر و زیبایی‌ها، شمار زیادی از شهروندان افغانستان به ویژه جوانان، هر سال زادگاه خود را ترک می‌کنند تا به یک زنده‌گی راحت‌تر و امن‌تر در کشورهای اروپایی برسند.

Author

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *