مظاهره جنبش روشنایی خاتمه یافت، حرکات مدنی همچنان ادامه دارد

13224267_1182441495155102_1504699931_oبعد از آنکه مسیرهای مواصلاتی به ارگ ریاست جمهوری و بعد از آن مسدود شدن راه های منتهی به چمن حضوری از سوی نیروهای امنیتی، مظاهره کننده گان بعد از شش ساعت به اعتراضات خود در دهمزنگ خاتمه دادند.

به گزارش خبرگزاری خاورمیانه، شهر کابل و راه های منتهی به ارگ ریاست جمهوری از شب گذشته به وسیله کانتینرها مسدود شده و مظاهره کننده گان نیز از ابتدای روز مظاهره شان را آغاز کردند.

مظاهره کننده گان نیز که از ده منطقه مظاهره خود را آغاز کرده بودند، زمانی که با ممانعت و برنامه های سختگیرانه حکومت روبرو شدند در چوک دهمزنگ تجمع کردند.

این تجمع که با حضور بی شمار مردم همراه بود برای شش ساعت دوام کرد و در پایان رهبران مظاهره تصمیم گرفتند که برای جلوگیری از هرگونه مشکلات اجتماعی و امنیتی، مظاهره را در دهمزنگ خاتمه دهند.

در پایان این مظاهره قطعنامه ای خوانده شد که بر اساس آن، به حکومت هشدار داده شد که در صورت عدم پاسخ قانع کننده به خواست های آنها، حرکات مدنی آنها ادامه خواهد داشت.

در بخشی از قطع نامه به صراحت گفته شده است که در صورت عدم ملغی کردن مصوبه ۱۱ ثور کابینه، مظاهرات گسترده تری راه اندازی خواهد شد.

در قطع نامه آمده است که نبود برق قابل تحمل است؛ اما تحقیر بخشی از ملت قابل قبول نیست.

با این حال، سازماندهنده گان مظاهره نیروهای امنیتی را به ممانعت از برگزاری عمده مظاهره متهم کرده و گفتند که ایجاد سدهای آهنی به نوعی زندانی کردن و زندانی شدن مقام های حکومت است.

این سازماندهنده گان هشدار دادند که در صورت عدم پاسخ قناعت بخش به خواست مردم، مظاهرات گسترده تری راه اندازی خواهد شد.

با این حال، شب گذشته گارنیزیون کابل به مظاهره کننده گان و سازماندهنده گان آنها هشدار داده بود که در صورت هرگونه خشونت و متشنج ساختن اوضاع در جریان مظاهره، با متخلفین برخورد شده و آنها را بازداشت خواهد کرد.

اما سازماندهنده گان مظاهره ضمن انتقاد از این اقدام گارنیزیون کابل اظهار داشتند که هیچ دیوار آهنی مانع آنها نخواهد شد؛ اما احترام به انسانیت و امنیت کابل، مانع ادامه مظاهره آنها شد نه دیوار آهنی.

این سازماندهنده گان همچنین ارجاع پرونده توتاپ به شورای ملی را نوعی نفاق افگنی دانسته و آن را حربه ای از سوی حکومت دانستند.

هرچند مظاهره امروز جنبش روشنایی با مسالمت به پایان رسید؛ اما در بخشی از مناطق کابل از جمله پل آرتل، بین شماری از مظاهره کننده گان و نیروهای امنیتی درگیری جزئی صورت گرفت.

در عین حال، کریم خلیلی معاون شورای عالی صلح در پایان از مظاهره کننده گان خواست تا به مظاهره و تجمع خود پایان داده و انتظار تصمیم بعدی جنبش روشنایی را بکشند.

به گفته وی، پیروزی امروز از مردم و مظاهره کننده گان است و جنبش روشنایی تا زمان لغو تصمیم ۱۱ ثور کابینه ادامه خواهد داشت.

خلیلی خطاب به مردم گفت :«منتظر حرکت های بعدی جنبش روشنایی باشید و با آن همگام شوید.»

از سویی هم وزارت امور داخله می گوید که گزارش‌ هایی مبنی بر تهدیدهای تروریستی وجود داشت؛ و تلاش صورت گرفت تا امنیت معترضان تامین شود.

به گفته این وزارت، گذاشتن کانتینرها به هدف تامین امنیت شهروندان و مظاهره کنندگان بود.

در این مظاهره، مردم با شعارهای «عدالت عدالت»، «اشرف غنی و عبدالله کجا شد آن وعده ها»، «مشکل ما برق نیست مشکل ما فرق است» و دیگر شعارها به مظاهره پرداختند.

نکته قابل توجه در این مظاهره بی سابقه، حضور بی شمار دختران، کودکان، پیرمردها و پیرزنها بود.

با این حال باید گفت که توقف مظاهره کننده گان در دهمزنگ در حالی که حکومت امنیت را تا چمن حضوری گرفته بودند؛ نشان داد که آنها خودشان تصمیم گیرنده نهایی هستند و تصمیم دیگران برای آنها اهمیت ندارد.

Author

About Author