نماد سایت خبر گزاری خاور میانه

ارگ به رهبران جهادی توهین می کند؟؟

در حالی که دو روز دیگر به زمان ثبت نام نامزدان انتخابات ریاست جمهوری سال آینده باقی مانده، سیاسیون کشور به شدت در حال تشکیل تکت های انتخاباتی هستند.

از آغاز زمان ثبت نام، ۹ تن به شمول حکیم تورسن، عبدالطیف پدرام، سید نورالله جلیلی، عنایت الله حفیظ، زلمی رسول و نورالحق علومی، فرامرز تمنا، محمد شهاب حکیمی و حنیف اتمر، وارد کارزارهای انتخاباتی شده اند.

در عین حال، گمانه زنی هایی از حضور محمد اشرف غنی، رئیس جمهور فعلی، داکتر عبدالله، رئیس اجرائیه، احمد ولی مسعود و شمار دیگری نیز به گوش می رسد.

اما نکته مهم حضور شماری از سیاسیون و رهبران جهادی در تکت های انتخاباتی مختلف است که شماری از مطرح ترین آنها در این تکت ها حضور دارند.

در عین حال قانون اساسی به صراحت گفته است که هیچ شخصی حق استفاده از منابع و امکانات دولتی در کارزارهای انتخاباتی را ندارد؛ حتی اگر این شخص رئیس جمهور برحال باشد.

از سویی هم قانون حکم می کند که هیچ شخصی نمی تواند دیگر رقیبان را مورد تمسخر و یا توهین قرار دهد.

اما گویا قرار است که در افغانستان برخلاف همه موارد، قانون اساسی مورد نظر نباشد؛ چون به تازه گی و بعد از آنکه شماری از رهبران جهادی در تکت های انتخاباتی حضور یافته و خودشان را تیم برتر اعلام کرده اند و این مورد، به مزاق ارگ و سخنگویان این نهاد خوش نیامده است.

شاه حسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری صبح امروز (۲۹جدی) در صفحه فیس بوک خود با نشر عکسی از محمد اشرف غنی، رئیس جمهور به صورت توهین و طعنه آمیز به رهبران جهادی گفته است :« چهل سال در ویرانی، نفاق سیاسی، غارت و زر اندوزی سهم داشته اند. آیا کافی نیست؟؟!».

وی تاکید کرده است که حالا فصل تغییر نسلی فرا رسیده است. آینده روشن در پیش است و قضاوت جوانان این عصر تعیین کننده است.

هرچند مرتضوی نامی از شخص خاصی نیاورده است؛ اما در مقام معاون سخنگوی ریاست جمهوری اشاره بارزی به چهار دهه جنگ، ناآرامی و حضور رهبران جهادی کرده است.

به باور وی، چهل سال برای این افراد بس است و دیگر نباید به زراندوزی، نفاق سیاسی و یا ویرانی دست داشته باشند.

این روند برای آن عهده از رهبران جهادی که به صورت خالصانه در خدمت مردم بودند و در بیرون راندن ارتش سرخ شوروی و مبارزه جدی با طالبان مسلح نقش داشتند، قابل تحمل نخواهد بود.

در عین حال، سخنگوی ریاست جمهوری بر اساس قانون اساسی نمی تواند از آدرس مشخصی برای شخص موردنظر تبلیغ کند، مگر اینکه از سمتش استعفا دهد.

تا حال مشخص نشده که به راستی وی به دنبال توهین به رهبران جهادی حاضر در تکت های انتخاباتی بوده یا اینکه به نوعی تعریف و تمجید از رئیس جمهور غنی؟

اظهارات وی با واکنش های زیادی نیز همراه بوده است که برخی ها بر استعفای وی از سمتش تاکید کرده و گفته اند که بعد از استعفا می تواند برای هرشخصی که می خواهد، حمایت کند.

Author

خروج از نسخه موبایل