۶۵ درصد زنان هرات مصاب به توبرکلوز می ‌باشند

توبرکلوز در بین زنان هرات

مسوولان شفاخانه حوزوی هرات از افزایش بیماری توبرکلوز در میان زنان این ولایت خبر داده و می گویند که ۶۵ درصد زنان این ولایت به توبرکلوز مبتلا هستند.

عبدالرحیم مسوول بخش توبرکلوز شفاخانه حوزوی ولایت هرات به خبرگزای خاورمیانه گفت :«بیماری توبرکلوز در سال جاری در میان خانم ‌ها نسبت به سال گذشته افزایش یافته؛ سال گذشته ۶۲ درصد زنان به این بیماری مبتلا بودند و در سال جاری به ۶۵ درصد افزایش یافته است.»

داکتر فرامرز راهن پژوهشگر در بخش توبرکلوز، دلایل افزایش این بیماری در میان خانم ‌ها را معافیت پایین بدن زنان، عدم توجه به نکات بهداشتی و رعایت نکردن فاصله میان ولادت می‌ داند.

او همچنان در این مورد افزود؛ وقتی ‌که زنان باردار می ‌شوند معافیت بدن شان پایین آمده و این امر باعث می ‌شود که به امراض ساری بیشتر دچار شوند.

به گفته این پژوهشگر؛ یکی دیگر از عوامل مبتلا شدن به توبرکلوز واکسین نشدن زنان در زمان معین و مشخص می باشد.

فرامرز بیشتر زنان مبتلا به مرض توبرکلوز را، زنان روستایی بیان کرد که به دلیل عدم آگاهی، نکات بهداشتی را رعایت نمی‌ کنند.

این ادعا در حالی بیان می ‌شود که شماری از بیماران از نبود مراکز صحی در روستاها شکایت داشته و می ‌گویند که دولت در این زمینه هیچ  توجه و همکاری نداشته است.

شکریه یکتن از بانوانی است که از بیماری توبرکلوز (سل) به شدت رنج می‌ برد، وی در این مورد گفت :«من در روستایی زندگی می ‌کنم که هیچ نوع مرکز درمانی و صحی وجود ندارد و برای تداوی باید فاصله زیادی را تا شفاخانه‌ های شهر پیاد بیایم.»

وی این را یک مشکل بزرگ برای عموم روستانشنیان دانسته و از دولت می‌ خواهد که به مشکل آنان رسیدگی نماید.

توبرکلوز بیماری ساری است که بیشتر سیستم تنفسی انسان را مصاب می ‌سازد و سرفۀ دوامدار که بیشتر از دو هفته است همراه با بلغم و تب از جمله نشانه‌ های مهم آن به حساب می آید.

هرچند این بیماری قابل پیشگیری و درمان است؛ اما سالانه شمار زیادی از شهروندان کشور، قربانی این بیماری می‌ شوند.

Author

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *