۳۵ درصد از ازدواج ها در عربستان منجر به طلاق میشود

آمار منتشر شده از سوی وزارت عدلیه عربستان سعودی نشان می دهد که ۳۵ درصد ازدواج ها در این کشور منجر به طلاق شده است.

به گزارش خبرگزاری خاور؛ این آمار در حالی در عربستان سعودی اعلام شده است که میانگین جهانی نرخ طلاق بین ۱۸ تا ۲۲ درصد است.

آمارمربوط به سال ۲۰۱۱ را که اخیرا وزارت عدلیه عربستان در سایت اینترنتی خود منتشر کرده نشان می دهد که برای هزار و ۷۱ زن سعودی حکم طلاق خلع صادر شده که ۹۰۰ مورد آن مربوط به مکه و ۴۹ مورد مربوط به زنان غیر عربستانی بوده است.

“خلع ” طلاقی است که در آن زن به واسطهٔ کراهتی که از همسر دارد، در مقابل مالی که به شوهر می‌دهد، از او طلاق می گیرد،  اعم از اینکه مال مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیشتر و یا کمتر از مهر باشد.

” خالد التربیانی ” شهروند عربستانی معتقد است طلاق خلع یک راه حل اضطراری است که زنان این کشور برای نجات از زندگی مشترک نامطلوب خود به آن پناه می برند و یک راه حل شرعی است که معمولا اختلافات مالی یا مورد سوء استفاده قرار گرفتن از سوی شوهر و گاهی عدم وفای مرد به شروط ضمن عقد و نیز عواملی چون سوء معاشرت و انحراف اخلاقی شوهر باعث می شود زن تقاضای طلاق خلع نماید.

رسانه های عربستان و بین المللی  معمولا  آمارها و گزارش های متعددی از ظلم و ستم مردان عربستانی به زنان منتشر می کنند.

شیخ فواز المسطحی نیز معتقد است که طلاق خلع از محسنات شریعت اسلام است و زن هرگاه بداند که از عهده انجام وظایف زناشویی بر نمی آید می تواند درخواست این طلاق نماید.

بالابودن آمار خودکشی زنان و دختران در عربستان در مقایسه با خودکشی مردان نیز نشانگر وجود ناهنجاریهای مختلف اجتماعی و خانوادگی برای نیمی از جمعیت عربستان سعودی است.

کارشناسان عربستانی دلیل اقدام به خودکشی زنان را مشکلات اقتصادی و خانوادگی و فراهم نشدن نیازهای بسیار ساده زندگی بیان می کنند.

دکتر محمد القحطانی متخصص بیماریهای روانی می گوید: بی توجهی خانواده ها به مشکلات دختران موجب افسردگی آنها شده و باعث می شود که به خودکشی فکر کنند. این درحالی است که فرصتها برای پسران بیشتر از دختران است.

سایت الجزیره که آمار وزارت عدلیه عربستان را منتشر کرده است، نوشت : آمار نشان می دهد در طی مدت مشابه  ۲ هزار و  ۷۱۵  مورد حکم قضایی برای فسخ عقد نکاح مردان سعودی صادر شده که دادگاهها موفق شدند  هزارو ۹۹ مرد را با استناد به فتوای هیات علمای عربستان به ادامه زندگی با همسرانشان متقاعد کنند.

دادگاههای عربستان در طی همین مدت ۲ هزار و ۱۵۹ مورد مورد صلح میان زوجین متقاضی طلاق را ثبت کرده اند که از این میان  هزار و ۲۹۵ زوج سعودی ، ۳۵۲ مهاجر مقیم عربستان و ۲۱۱ زن عربستانی که با اتباع بیگانه ازدواج کرده اند و ۱۲۱ تبعه بیگانه که با زنان عربستانی ازدواج کرده اند به چشم می خورد.

Author

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *