۱۸ سنبله امسال چه اتفاقی خواهد افتاد!؟

همه‌ساله بنیاد احمد شاه مسعود، قهرمانِ ملی کشور مراسم رسمی را در هفته شهید و روز ۱۸ سنبله برنامه‌ریزی می‌کند و این مراسم با گذاشتن گل به چهارراهی قهرمان ملی در کابل، رفتن به مزار قهرمانِ ملی در پنجشیر با نماینده‌های حکومت پایان می‌یابد؛ اما در شروع صبح کاروان موترهای مسلح در شهر کابل و نواحی آن رژه می‌روند و ظاهراً قدرت‌نمایی و یا عقده‌گشایی می‌کند.

همه‌ساله این رژه رفتن‌ها تلفات جانی و مالی در پی داشته و در بسا موارد به نام قهرمانِ ملی هم لطمه زده‌اند که امسال به گفته آقای پریانی بنیاد مسعود رفع مسوولیت کرده است و برای کاروان‌هایی که رژه می‌روند راه‌های بدیل پیشنهاد کرده است.

نظری پریانی عضو بنیاد شهید احمد شاه مسعود به خبرگزاری خاورمیانه گفت :«در جلسات متعدد که با برگزار کننده‌گان کاروان‌ها داشتیم از این گروه‌ها خواسته شد که بجای رژه رفتن در شهر و ایجاد بی‌نظمی؛ مراسم ختم قرآن، برنامه‌های فرهنگی و مدنی و دیگر مراسم که در شآن قهرمان ملی باشد برگزار کنند.

وی افزود؛ با اصرار که آنها در انجام رژه‌شان داشتند از آنها به کرات خواسته شد که سبب هیچ نوع بی‌نظمی در شهر نشوند و در همین رابطه، آنها نیز تعهد کردند که هیچ کار خلاف قانون و اخلاق قهرمان ملی؛ انجام ندهند و بنیاد در این مورد رفع مسوولیت کرده است.

اما گویا امسال با سال‌های دیگر فرق می‌کند؛ چون گروه‌های مخالف بیشتر به کابل آمده‌اند و طبق گفته‌های پریانی همه‌ساله دست‌های مخالف از این روز و از این نام سوءاستفاده کرده‌اند و سبب بی‌نظمی در شهر شده‌اند؛ اما امسال میزان آسیب‌پذیری بیشتر است.

عضو بنیاد شهید احمدشاه مسعود افزود :«بنیاد با نیروهای امنیتی هم‌آهنگی کرده که در این روز هر کسی سبب ایجاد فضای ترس و وحشت در شهر شد، طبق قانون همراه‌شان برخورد شود.»

در ادامه پریانی نگرانی خود را بابت مراسم امسال چنین بیان کرد «گروه‌هایی که سال‌ها قبل از این روز سوءاستفاده می‌کردند، امکان دارد امسال و با توجه به شرایطی که تازه پدید آمده، کمی پررنگ‌تر فعالیت داشته باشند و دست به یک سلسه کارهایی بزنند که از نظر بنیاد غیر محتمل به نظر نمی‌رسد.»

از دید وی، اغتشاش در بخش‌هایی از پایتخت و یا تلاش برای بدنام کردن مراسم قهرمان ملی، از جمله احتمالاتی است که بنیاد احمدشاه مسعود از سوءاستفاده‌کننده‌گان برداشت کرده است.

اما پریانی تاکید کرد که با توجه به اتفاقات سال‌های گذشته؛ اگر دولت در این قضیه صادقانه وارد اقدام شود، هیچ حرکت سویی صورت نمی‌گیرد.

با این حال باید گفت؛ جوانانی که رژه می‌روند خود را از رهروان قهرمانِ ملی می‌دانند و یک‌سال برای این روز برنامه‌ریزی می‌کنند و کسی نمی‌داند که با چه ساز و برگی امسال وارد جاده‌های کابل خواهند شد و این وارد شدن به جاده‌ها امسال چه پیامدی خواهد داشت آیا امکان درگیری وجود دارد؟

چه تدابیری برای شناسایی موترهایی وجود دارد که برای تخریب می‌آیند، وجود دارد؟ بنیاد قهرمان ملی، نیروهای امنیتی و نماینده‌های کاروان‌ها چه تدابیری گرفته‌اند؟ موترهایی که در این روز از یک گروه خاص استند و به قصد تخریب می‌آیند، چه‌گونه تفکیک می‌شوند؟ اگر رژه نروند و به حرف‌های احمد مسعود ارج بگذارند چه خواهد شد؟ و اگر احمدشاه مسعود زنده می‌بود آیا شما را به این کار اجازه می‌داد؟

Author

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *