۱۱دانشگاه کشور عضو انجمن بین المللی دانشگاه ها (IUC) شد

وزارت تحصیلات عالی کشور می گوید که یازده دانشگاه افغانستان عضو انجمن بین لملللی دانشگاه ها (IUC) شدند.

 به گزارش خبرگزاری خاورمیانه، IUC یک انجمن بین المللی دانشگاهی است که برخی از دانشگاه های معتبر آسیایی، افریقایی و اروپایی را شامل میشود، ۲۶ کشور ۱۵۰ دانشگاه عضویت این انجمن را دارند و با عضویت دانشگاه های افغانستان رقم آ به ۱۶۱ دانشگاه رسید .

داکتر عبیدالله عبید وزیر تحصیلات عالی کشور امروز (شنبه ۲ سبنله) در یک نشست خبری در کابل گفت: دانشگاه مرکزی کابل، پولی تکنیک، تعلیم تربیه برهان الدین ربانی، دانشگاه طبی در کابل، دانشگاه های هرات، مزار شریف،قندهار، خوست، پکتیا، ننگرهار و دانشگاه کنر جدیدا عضویت این انجمن دانشگاهی را بدست آورده اند.

آقای عبید عضویت این دانشگاه های افغانستان را یک قدم مثبت در جهت معیاری شدن، انکشاف وبهبود تحصیل در کشور تعریف کرد.

عبید در ادامه صحبت هایش افزود:« وزارت تحصیلات عالی در یازده سال گذشته تلاش های زیادی را تامین روابط وتوامیت میان دانشگاه های افغانستان و دانشگاه های معتبرجهان بخرج داده است.

به گفته وی، اکنون تقریبا تمام رشته های مسلکی در دانشکده های طب، انجنیری، زراعت، فارمسی، تعلیم بربیت، اقتصاد وکمپیوتر ساینس بشمول برخی از رشته های علوم بشری دارای روابط علمی واکادمیک با دانشگاه های معتبر آسیایی وغربی هستند».

مقر انجمن بین المللی دانشگاه ها (IUC) در کشور ترکیه است و ریاست آن را نیز ترکیه به عهد دارد، وزیر تحصیلات عالی کشور میگوید که با سفریکه به ترکیه داشته از افغانستان دعوت شده است.

به گفته وی، با آمدن ۱۵ عضو IUC به کابل و پس از دو روز ارزیابی و نشست سرانجام ۱۱ دانشگاه افغانستان عضویت این انجمن را کسب کردند.

دکتر عزیز اوغلو رییس انجمن بین المللی دانشگاه ها با تایید عضویت دانشگاه های یاد شده افغانستان گفت که طی دو روز دیدار ونشست های که ما در دانشگاه های مختلف افغانستان داشتم وضعیت علمی واکادمیکی در این کشور فراتر از حد توقع ما بود، افغان های با امکانات کمتر کارهای بیشتری انجام داده اند.

به گفته آقای عزیزاوغلو دانشگاه های افغانستان با کمبود تکنالوژی وتخنیکی مواجه اند، IUC تلاش میکند که این کمبودی ها را جبران کند.

وی ابراز امیدواری کردکه ما با همکاری هم بتوانیم کارهای خوبی علمی و اکادمیک انجام دهیم.

آقای اوغلو خاطر نشان ساخت که در دنیای جدید دانشگاه های کشورهای اسلامی باید سهمی جدی بگیرند ومرزهای جغرافیایی بخصوص میان کشورهای اسلامی را به مرز های علمی و اکادمیکی تبدل نمایند.

Author

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *