مردم امیدوار به وعده های «پوچ» برشنا

برق یکی از نیازمندیهای جدی مردم در عصر حاضر است و در تمام دنیا، مردم کشورها به این مهم دستیابی دارند؛ اما مردم افغانستان از این امر محروم اند.

شرکت برشنا به عنوان تامین کننده برق برای کشور از سوی وزارت انرژی و آب در زمان محمد اسماعیل خان ایجاد شد و تمام امور برق کشور را به عهده گرفت.

با ایجاد شرکت برشنا، دولت دیگر حاکمیتی بر روند توزیع برق، مصارف مردم، دریافت هزینه مصرف و ساخت و ساز تاسیسات نداشت و یا هم به اندازه ای کم بود که دیده نمی شد.

شرکت برشنا هم از ابتدای ایجاد به فکر گرفتن پول از مردم به انواع مختلف شد، ایجاد بل های برق به مدت دو ماه، سیر صعودی هزینه مصرف برق برای مشترکین و افزایش بی رویه قیمت برق در جریان کار، از جمله اقداماتی بود که برشنا روی دست گرفت.

در عین حال، توزیع برق و ایجاد تاسیسات برق هم یکی از کارکردهای این شرکت بود که نسبت به موارد قبلی کمتر دیده شد و گرفتن پول به انواع مختلف، در سرلوحه کار این شرکت قرار گرفت.

در سال های متمادی از ایجاد این شرکت، وعده هایی به مردم داده شد که خوشایند بود؛ اما در عمل دیده نشدند و تنها وعده باقی ماندند.

از ابتدا گفته شده بود که برق کابل تا اخیر ده سال دوم قرن بیست و یک (۲۰۱۸ یا ۲۰۱۹) به صورت مداوم و بدون وقفه تامین می شود و در کنار آن برق تولید شده به کشورهای دیگر صادر نیز می شود که در نوع خود کمی جالب به نظر می رسید.

حالا که در اخیر سال ۲۰۱۹ هستیم، پایتخت کشور از بی برقی رنج می برد و مردم تنها برای یک یا دو ساعت در طول شبانه روز برق دارند و شرکت برشنا هم به وعده های پوچ اش ادامه می دهد.

در اولین روزهای فصل تابستان امسال شرکت برشنا که شاید یکی از بی کفایت ترین شرکت ها باشد، در یک اقدام غیراخلاقی برق کابل را پرچاوی کرد و دلیل آن را گرم بودن هوا و استفاده مردم از وسایل سرمازا اعلام کرد، دقیقا همانطور که در فصل سرما می گوید که به دلیل استفاده مردم از وسایل گرمازا، برق به صورت پرچاوی در اختیار مردم قرار می گیرد.

این روند ادامه داشت تا اینکه اعلام شد یکی از پایه های برق در سالنگ جنوبی از سوی برخی افراد منفجر شده و تخریب گردیده است، این دلیل باعث شد تا مردم پایتخت بازهم با ذره بین به دنبال برق باشند.

هرچند که در نوع انفجار این پایه هم شک و شبهه ای وجود دارد، چون عکسهایی که به نشر رسیده هیچ آثاری از آتش گرفتن علف های اطراف پایه و یا سیاه شدن محل انفجار نداشت و گمان ها بر این بود که به دلیل بی کفایتی و عدم نظارت دقیق، پایه های برق به خوبی در جایشان محکم نشده بوده و یا مواد آن به مانند خود شرکت برشنا، «بی کفایت» بوده است.

در جریان انفجار و یا تخریب شدن پایه برق، شرکت برشنا بارها و بارها اعلام کرد که امروز و یا امشب برق کابل وصل می شود؛ اما با رسیدن زمان وعده، یک پیام دیگر داده شد که به دلیل طولانی شدن کار، برق وصل نشده است.

حال که معلوم نیست امروز (۸عقرب) برق کابل و دیگر ولایت ها وصل می شود یا خیر؟ نگرانی عمده مردم این است که مصارف صرف شده بر پایه برق از بل های مصرفی آنها گرفته نشود.

برخی از مردم بارها و بارها به خبرگزاری خاورمیانه شکایت کرده اند که در نبود روزها برق، هیچ تغییری در میزان پول بل مصرفی برق شان دیده نشده و با مراجعه به شرکت برشنا، مشکل آنها حل نشده است.

حال بر شرکت برشنا است که به این نگرانی مردم پاسخ بدهد و واضح بسازد که توانایی روشنایی مردم را دارد یا بر خلاف شعارش «برشنا آورنده روشنایی» عمل کرده و به «برشنا تامین کننده تاریکی و گیرنده پول» تبدیل می شود؟

Author

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *