روی حل چالش ها در توزیع معاشات ارتش و پولیس ملی تاکید شد

دکتور عبدالله عبدالله رییس اجرایی کشور در نشست اختصاصی امروز دوشنبه (۱۹ سرطان) در کاخ سپیدار تاکید کرد که باید چالش‌های موجود در توزیع معاشات ارتش و پولیس ملی مرفوع گردد.

به گزارش خبرگزاری خاورمیانه، در جلسۀ اختصاصی رسیدگی روی چالش‌های موجود در توزیع معاشات منسوبین امنیتی و دفاعی، مشکلات مدارس دینی و یافتن راه‌های حل مناسب برای آن و طرح مقرره بورس‌های تحصیلات عالی نظامی در خارج از کشور بحث شد.

آقای عبدالله در این نشست گفت که از مدارس دینی حمایت و طرح مقرره بورس‌های تحصیلات عالی به خارج از کشور تکمیل گردد.

رییس اجرایی، روند توزیع معاشات به منسوبین ارتش و پولیس ملی، اعطای اکرامیه به خانواده شهدا و نوع رسیدگی به مجروحین نیروهای امنیتی کشور را از چالش‌های مهم دانست و بر حل عاجل آن تاکید کرد.

محمد حمید طهماسی معین تامیناتی وزارت امور داخله و اقبال علی معاون پرسونل تعلیمات وزارت دفاع از کمبود غرفه‌های کابل بانک برای توزیع معاشات منسوبین ارتش و پولیس ملی یاد نموده و خواستند تا بانک مرکزی افغانستان، افزون بر کابل بانک جدید، با شماری دیگر از بانک‌ها نیز قرار داد توزیع معاشات این نیروها را امضا نماید.

محمد معصوم استانکزی رییس ریاست عمومی امنیت ملی نیز خواستار ساده سازی وثیقه شهدا گردید و هم‌چنان به توجه بیش‌تر حکومت به پولیس محلی و خیزش‌های مردمی تاکید نمود.

اکلیل حکیمی وزیر مالیه کشور، در حالی‌که از مسوولان وزارت‌های داخله و دفاع خواست تا اسناد معاشات پرسونل خویش را در اول هر ماه به این وزارت بفرستند و تقسیم اوقات معینی نیز برای توزیع معاشات آنان در جریان یک‌ماه تدوین نمایند.

وی ‌ضمن آن‌که بیرون رفتن منسوبان ارتش و پولیس از محدودۀ قطعات و مراکز برای گرفتن معاشات را فاجعه‌بار دانست و خواستار توقف این روند گردید، مشکل وثیقه برای شهدا را بزرگ‌ترین چالشی عنوان نمود که باید هرچه عاجل حل گردد.

همچنین رییس اجرایی کشور هدایت داد تا به منظور حل این مشکل توزیع معاشات و کمبود نمایندگی بانک‌ها، مسوولان وزارت‌های دفاع، امور داخله، مالیه، بانک مرکزی، مشاور شورای امنیت ملی و رییس دارالانشای شورای وزیران، جلسه‌یی تدویر نموده و نتیجه کار خویش را به وی گزارش دهند.

وی تاکید کرد که باید اقدامات جدی به منظور ایجاد سهولت‌های لازم برای ساختن وثیقه شهدا را با همکاری وزارت کار و امور اجتماعی روی‌دست گیرند.

مشکلات موجود در مدارس دینی، ادعای شماری از فارغان مدارس غیر رسمی در داخل و خارج از کشور برای گرفتن اسناد معادل لیسانس و تعدد مراجع ایجاد و اداره مدارس در کشور، از موضوعاتی بود که در دستور کار جلسه قرار داشت.

در حالی‌که سوء استفاده از جوانان افغان در مدارس دینی پاکستان، به عنوان نگرانی جدی یاد گردید و تاکید صورت گرفت که برای حل این معضل، نمایندگی‌ مدرسه دیوبند در کابل ایجاد گردد تا جوانان افغان نیازی به رفتن به پاکستان نداشته باشند.

ایجاد نصاب واحد تعلیمی برای مدارس دینی، اجازۀ ورود به استاژ قضایی برای فارغان مدارس دینی و حمایت بیش‌تر از این مدارس، مشمول مسائلی بود که در این نشست به بحث گرفته شد و به آن تاکید صورت گرفت.

سرانجام فیصله شد تا کمیسیونی تحت ریاست وزیر معارف و با حضور مسوولان وزارت‌های معارف، مالیه، عدلیه و تحصیلات عالی و ‌هم‌چنان، نماینده شورای سرتاسیر علمای افغانستان، معاون شورای امنیت ملی، نماینده خطبای مساجد برگزار گردد و به مشکلات موجود در مدارس دینی رسیدگی دقیق و همه‌جانبه صورت گیرد.

طرح مقرره بورس‌های تحصیلات عالی نظامی در خارج از کشور، به منظور ارتقای ظرفیت نیروهای امنیتی کشور، موضوع پایانی این نشست بود که به بحث و بررسی گرفته شد.

فرار محصلان اعزامی به خارج از افغانستان و اجتناب آنان از عودت به کشور و چگونگی رسیدگی به این قضیه و گرفتن جبران خساره از خانواده‌های آنان، مساله دیگری بود که به صورت مفصل به بحث و بررسی گرفته شد.

اشتراک کنندگان این جلسه عدم بازگشت محصلان افغان به کشور را یکی ازچالش‌های بزرگی عنوان نمودند که تاثیرات منفی‌یی بر این روند گذاشته است، و خواستار تکمیل طرح مقرره بورس‌های تحصیلات عالی نظامی در خارج از کشور گردیدند.

دکتور عبدالله عبدالله ضمن تاکید بر گرفتن جبران خساره از جوانانی که به منظور تحصیلات عالی نظامی به کشورهای دیگر می‌روند ولی از بازگشت به کشور شان ابا می‌ورزند، ایجاد کمیسیونی برای رسیدگی به حالات استثنایی در چنین قضایا را لازمی دانست و به آن تاکید کرد.

Author

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *