اعتراف سعودی ها به شکست در یمن

2704DB2600000578-3014289-image-a-16_1427446468893مقاله ای به قلم عبدالرحمن الراشد روزنامه نگار عربستانی به شکست ائتلاف متجاوزان در یمن به فرماندهی سعودی ها اعتراف کرد.

عبدالرحمن الراشد مدیر سابق شبکه تلویزیون العربیه در این مقاله نوشت: توپخانه های انصارالله به نزدیکی روستاهای سعودی رسیده است و نیروهای ائتلاف قادر به ورود به صنعا نیستند و جنگ یمن تا ۱۵ سال دیگر ادامه خواهد داشت.

وی با تشبیه عملیات نظامی عربستان علیه یمن به جنگ آمریکایی ها در افغانستان که ۱۵ سال به طول انجامید گفت: یمن و افغانستان از نظر دارا بودن سرزمین های ناهموار و صعب العبور و اهمیت نقش قبایل و دخالت خارجی ها شبیه به یکدیگر هستند.

او در این مقاله که با عنوان ‘یمن و راه طولانی صلح’ منتشر شده است٬از کشورهای عضو ائتلاف سعودی خواست به این فکر کنند که حل بحران یمن نزدیک نیست بلکه دنبال راه حلی موقتی و جزئی باشند تا بر اساس آن، حکومت (دولت مستعفی ) یمن را بر مناطق آزاد شده و تحت نفوذ امکان پذیر سازد.

عبدالرحمن الراشد نوشت: با توجه به اینکه علی عبدالله صالح رئیس جمهوری پیشین یمن و گروه حوثی ها (انصارالله) شرط های سختی برای رسیدن به صلح گذاشته اند٬ هرگونه امیدی به دستیابی به پایان دادن به بحران و جنگ یمن مردود است.

وی افزود که گمان نمی برم که بحران یمن به این زودی ها حل شود مگر با تسلیم شدن حوثی ها که این امر هم انجام شدنی نیست.برهمین اساس هیچ شخصی در ریاض گمان نمی کند که در حال حاضر راه حلی سیاسی برای یمن وجود دارد و پایان دادن به جنگ حداقل به این زودی ها امکان پذیر نیست.

راشد افزود: یک عربستانی به من گفت که جنگ یمن حداقل تا سه سال دیگر پایان نخواهد یافت و ما بایستی برای دفاع از خود، در اطراف خود خندق حفر کنیم.

این نویسنده عربستانی احتمال دخالت و ورود نیروهای ائتلاف سعودی ها به صنعا را بعید دانست و دلیلش را هم این ذکر کرد که نمی توان از صنعا یک قبرستان ساخت چرا که یمن یک کشور همسایه و مردمش نیز با ما آشنا هستند و کسی نمی خواهد کینه را در اذهان نسل های آینده در این کشور به ارث بگذارد و دست یافتن به پیروزی خوب است اما با کمترین هزینه از هر دوطرف.

وی افزود: جنگ حوثی ها از صنعا و شهرهای یمن اکنون به روستاهای مرزی عربستان و مناطق کوهستانی کشیده شده و در اثر آن صدها تن کشته شده اند.

عربستان سعودی از ششم ماه حمل سال ۱۳۹۴ با تشکیل ائتلافی با حمایت دولت آمریکا، تجاوز هوایی و محاصره علیه مردم یمن را به بهانه بازگرداندن عبد ربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن به حکومت این کشور آغاز کرد .

این تجاوز نتیجه ای جز کشتار بی رحمانه حدود هفت هزار زن و کودک و شهروند یمنی و زخمی شدن دهها هزار و آواره شدن صدها هزار نفر دیگر نداشته است . در اثر این حملات بیش از ۸۰ درصد از تاسیسات خدماتی، آموزشی، درمانی و بیمارستان ها، انبارهای دارو و غذا، مدارس و منازل مردم یمن ویران شده و مردم این کشور در پی محاصره هوایی، زمینی و دریایی در شرایط بحرانی به سر می برند.

رژیم عربستان سعودی از سوی سازمان ملل به کشتار عمدی ۶۰ درصد کودکان یمنی و بمباران موسسات غیرنظامی و شهری متهم شد.

پس از گذشت حدود یک سال و نیم از این جنگ تاکنون نه تنها هیچ یک از اهداف سعودی ها محقق نشده است بلکه رژیم سعودی که حضور انصارالله در یمن را هم نمی پذیرفت ٬ با اصرار و پافشاری ٬خود بر سرمیز مذاکره صلح با انصارالله نشست.

Author

About Author