سخنرانی سرآغاز صلاح الدین ربانی، وزیر امور خارجۀ در پروسۀ کابل

سخنرانی سرآغاز صلاح الدین ربانی، وزیر امور خارجۀ جمهوری اسلامی افغانستان در دومین نشست پروسۀ کابل برای همکاری های “صلح و امنیت”  که امروز چهارشنبه ۹ حوت در کابل برگزار شده بود

بسم الله الرحمن الرحیم

جلالمتآب رئیس جمهور محمد اشرف غنی،
جلالتمآب محمد یوسف کالا، معاون رئیس جمهور، جمهوری اندونیزیا،
جلالتمآب محمد کریم خلیلی، رئیس شورای عالی صلح
رئسای محترم هیئت ها،
خانم ها و آقایان،
اجازه دهید تشریف آوری گرم همۀ شمارا در دومین نشست پروسۀ کابل  برای همکاری های “صلح و امنیت” خیر مقدم عرض کنم.
ما از شرکت هیئت های محترم از کشور های منطقه، جامعۀ جهانی و سازمان های بین المللی ممنون هستیم. حضور شما مبین تعهد نیرومند تان در راستای حمایت دولت و مردم ما برای دستیابی به صلح پایدار، امنیت و ثبات در افغانستان و منطقه میباشد.


به ادامۀ جلسۀ قبلی ما در ماه جون پارسال، تمرکز ما امروز عبارتست از چشم انداز دولت نسبت به صلح و حمایت بین المللی که به ما کمک کند تا به آن صلح دست یابیم، و همچنان نیاز برای تدوین یک ستراتیژی مشترک برای مبارزه علیه تروریزم و مبارزه علیه مواد مخدر تا شود که افغانستان و منطقه را از تهدید تروریزم و جنایت پاک کرده باشیم.
جلالتمآبان، خانم ها و آقایان،

وظیفۀ حکومت افغانستان از آرزو و تقاضای هر تبعۀ افغان منشأ میگیرد که عبارتست از پایان دادن به جنگ و خشونت در وطن ما. ما آرزومندیم از طریق یک تفاهم سیاسی معتبر به این هدف برسیم. تفاهم با آنعده از گروه های مسلح که خشونت را توقف داده و ارتباط خویش را با شبکه های تروریستی فرامرزی قطع نمایند، چون نیروهای ما در مقابل گروه هائیکه هنوز خشونت و خون ریزی را بر آشتی و صلح در مقابل مردم خویش مقدم می شمارند، به نبرد خویش ادامه خواهد داد.
پیروزی واقعی در تلاش ما برای صلح در یک روند صلحی نهفته است که با رهبری و مالکیت افغانها باشد، که باید با تمام نیرو از سوی همسایگان، منطق فراتر و شرکای بین المللی ما حمایت شود.
در حقیقت ایجاد یک اجماع قوی برای حمایت از کوشش های ما در راستای صلح با مخالفین مسلح همچنان برای رسیدن به یک نتیجۀ پایدار از اهمیت حیاتی برخوردار است.
بدون شک، افغانستان یک کشوری متشکل از اقوام مختلف است، به همین دلیل، رسیدن به یک تفاهم ملی همه شمول نیازمند یک سطح بلندی از تعهد و صداقت سیاسی و رهبری مردم محور میباشد تا شود که همۀ جوامع خویشتن را بحیث جزء انکار نا پذیر نظام بنگرند. نظامی که فرصت های اجتماعی-اقتصادی و سیاسی را به همۀ اتباع خویش بگونۀ یکسان فراهم بدارد. در حالیکه دلایل ریشه ای جنگ و نا امنی دوامدار در افغانستان به بیرون ارتباط دارند، ما بخوبی و کمال میدانیم که هر کوششی برای تحمیل یک نظامی که یک گروه را ترجیح داده و گروه های دیگر را نظر انداز کند، به همبستگی و امنیت اجتماعی ما آسیب خواهد زد.


برعلاوه، هر اقدامی در راستای به حاشیه راندن گروه های مختلف بیش از پیش کوشش های صلح ما را پیچیده نموده و از ایجاد یک نظام سیاسی همه شمول جلوگیری خواهد کرد که چنین نظامی بنیاد یک دولت معتبر مردم سالار را که برای همۀ اتباع کشور قابل قبول باشد، تشکیل میدهد.
به این ترتیب میتوان گفت که یک افغانستان همه شمول، افغانستان با صلح و صفا است.
خانم هاو آقایان،

در پیشواز از این جلسه، حکومت افغانستان و شورای عالی صلح به یک سلسله مشورت ها در سطح کشور با چهره ها سیاسی، جامعۀ مدنی، علماء، زنان و جوانان پرداخت تا حمایت مردمی را برای یک روند صلح مشروع و نتیجه محور بدست آرد.
با وصف این همه، ما از ماه جون پارسال بدینسو، ارتباط خویش با جوانب جدید را در حمایت روند صلح وسعت داده ایم. در این ارتباط، میخواهم از جلالتمآب محمد یوسف کالا، معاون ریاست جمهوری اندونیزیا که در میان ما امروز حضور دارند، قدردانی کنم. این حضور در ادامۀ دیدار اخیر جلالتمآب رئیس جمهور جوکو ویدودو به کابل میباشد که از ایشان بخاطر حمایت قاطع شان از روند صلح افغانستان ممنون هستیم.


جلالتمآبان، خانم ها و آقایان،

بر علاوۀ حمایت از کوشش های جاری ما در راستای صلح، ما مجدداً از همسایگان و شرکای بین المللی خویش تقاضامندیم تا همکاری های دوجانبه و چند جانبۀ خویش در مبارزه علیه تروریزم و مواد مخدر را بیش از پیش تقویت بخشیم.
به مثابۀ یک کشوریکه در خط اول مبارزه قرار دارد، نیرو ها و مردم ما به نمایندگی از منطقه و جامعۀ جهانی بیشترین قربانی ها را در مبارزه با این تهدیدات در هم تنیده متقبل شده اند. بدون تردید، این نشست فرصت بزرگیست برای همۀ ما تا اجماع بین المللی را برای کوشش های مشترک در راستای رزمیدن و شکست دادن گروه های تروریستی و جنایتکار بدون هیچ نوع تفکیک، جان تازه بخشیم.


این کار را میتوان زمانی به بهترین شکل آن انجام داد که ما یک ستراتیژی مشترک برای رسیدگی به این چالش های مهم امنیتی که با ملت های ما دست و گریبان است، داشته باشیم. جلالتمآب رئیس جمهور غنی تا لحظاتی چند، چشم انداز افغانستان برای صلح را با یک نقشۀ راه رسیدن به آن و همچنان نیاز به گسترش همکاری امنیتی برای دستیابی به موفقیت مشترک، به بحث خواهد گرفت.
ما چشم براه اندوخته های ارزشمند شما در جریان جلسۀ امروزی هستیم.
با ابراز امتنان

Author

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *