۱ میلیون سرمایه‌گذاری و ۱۱ میلیون در آمد

انسانی با آرزوهای بلند اما سرمایه‌ی اندک قصه از دست‌آوردهای می‌کند که آرزوهای دیرینه‌اش از کودکی بوده است. جوانی خوش‌برخورد و متین از ولایت فاریاب در سیمایش نمودار است و در زبانش گردش می‌کند که از سرمایه‌گذاری در میهنش خوش‌بین است. کوله‌باری از تجربه نیز در تفکر او پرورش یافته است.

این جوان غلام‌نبی نام دارد و یک تن از باشنده‌گان ولسوالی گرزیوان ولایت فاریاب است که سال ۱۳۹۰دست به ایجاد هفت فارم ماهی زده بود. این مرد خوش‌سیما، از دست‌آوردها، پیشرفت‌ها، امیدواری‌ها و افزایش سطح درآمدش از فروش ماهی حکایت دارد.

غلام‌نبی می‌‌گوید: «قبل از این، چند سال در ایران مصروف کار پرورش ماهی بود، ولی عشق به وطن و خدمت به مردم، او را واداشت تا به افغانستان برگشته و دست به ایجاد هفت فارم ماهی‌پروری بزند.»

او می‌گوید در اوایل آمدن به افغانستان متردد بود تا در کشوری که درگیر و جنگ و ناامنی است و ده‌ها مشکل دیگر دامن‌گیر آن می‌باشد، مبادا سرمایه آن ضایع شود. اما سرانجام تصمیم خود را نهایی ساخت تا در افغانستان باشد و پولش را نیز هزینه‌ی ساخت فارم‌های ماهی‌پروری کند، تا امروز به یکی از شغل‌های خوب او بدل شده است.

به گفته‌ی او، حالا انگیزه‌اش چند برابر افزایش یافته است و تصمیم دارد این صنعت را گسترش بیش‌تر دهد.

به گفته‌ی غلام‌نبی، او شش سال پیش ، دست به ایجاد فارم‌های ماهی زده بود که سرمایه‌ی آن به یک میلیون افغانی می‌رسید و حالا به بیش از یازده میلیون افغانی افزایش یافته است.

«من از سرمایه‌ی بیست‌هزار دالر کارم را آغاز کردم، خوشبختانه امروز سرمایه‌ی من به بیش از ۱۶۰ هزار دالر رسیده است. در تلاش هستم تا این کار را توسعه دهم. من تازه از ایران آمده بودم، حیران بودم تا این مقدار پول را در چه بخش سرمایه‌گذاری کنم تا هم پولم ضایع نشود و هم بتوانم نفقه‌ی حلال برای خانواده‌ام، تهیه کنم، چون در ایران تجربه کار کردن در فارم‌های ماهی را داشتم، خواستم دست به ایجاد فارم‌های ماهی بزنم. حوض‌های فارم من به ۷ باب می‌رسد که ماهی سردآبی قزال‌آلای رنگین کمان در آن پرورش داده می‌شود.»

غلام‌نبی در حال حاضر به گفته‌ی خودش، یک صدو ۳۰ هزار ماهی آماده‌ی فروش دارد که بازار فروش آن نیز گرم است. غلام‌نبی می‌افزاید: «برای اولین‌بار که علاقه‌مند به ساخت فارم پرورش ماهی شدم، دو‌صد‌هزار تخم ماهی را از دنمارک وارد کردم. هم‌چنان خوراک ماهی را از کشور ایران خریدم، چون در افغانستان پیدا نمی‌شد.»

آموزش‌دهی و اشتغال‌آفرینی بخش دیگری از ابتکار این جوان فاریابی است. او می‌گوید که نزدیک به ۵۰ تن با او در این عرصه مصروف کاروبار اند: «در حال حاضر هفت نفر زن و مرد با من در فارم همکاری دارند، مسایلی چون ساخت فارم و نگهداری ماهیان را برای شان آموزش داده‌ام، همین گونه حدود ۴۰ تن دیگر در خرید و فروش و انتقال ماهی با من مصروف شده‌اند، هر کسی بخواهد در این زمینه، همکاری‌اش می‌کنیم.»

ماهی قزل‌آلای‌ رنگین‌کمان که از بهترین نوع ماهی‌ها در جهان است، خریداران زیادی دارد. به گفته غلام‌نبی، در حال حاضر او توانسته است نمایندگی‌های فروش ماهیانش را در سالنگ‌ها، ولایت بلخ، کابل، غور و هرات باز کند.

هم‌چنان غلام‌نبی می‌افزاید در کنار مؤسسه‌های خارجی، سفارت‌های پاکستان و ایران نیز علاقه‌مندی‌شان را برای خرید ماهیان پرورش داده شده‌ی او، نشان داده‌اند که در آینده نزدیک قرارداد فروش ماهی را با ایشان نیز امضا می‌کند.

گوشت این ماهی به دلیل لذت خوبش، خریداران زیادی دارد و در حال حاضر هر کیلوی آن، در کشور ۵۰۰ تا ۷۰۰ افغانی است که سه برابر گوشت دیگر ماهیان است.

گفتنی است که فارم‌های ماهی‌پروری، بیشتر با سرمایه‌گذاری خصوصی در کشور فعالیت می‌کنند. افغانستان دارای بستر و فضای مناسب برای انواع فعالیت‌های زراعتی و مالداری است.

فارم‌های فعال ماهی‌پروری در کشور، بخشی از گوشت مصرفی ماهی بازارهای کشور را اکمال می‌کنند، اما فرصت برای کار و سرمایه‌گذاری در این عرصه بیشتر از هر زمان دیگر برابر است و این صنعت در افغانستان روبه‌رشد نهاده است.گوشت ماهی دارای ارزش غذایی فوق‌العاده تقویت‌کننده و دارای پروتین فراوان است. دکتران مصرف گوشت ماهی را دو بار در هفته سفارش کرده‌اند.

 

Author

About Author

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *