پایتخت، شهری برای گشت و گذار حیوانات

در تمام کشورهای جهان، پایتخت بر اساس معیارهای مشخص تعیین شده و کوشش می شود شهرهایی به عنوان پایتخت انتخاب شوند که امتیازهای لازم برای شهرنشینی را داشته باشند.

پایتخت ها به دلیل اینکه تمام وزارت خانه ها در آن جای دارند، از اهمیت ویژه ای برای مردم و مقام های دولتی برخوردار بوده و مردم تلاش دارند تا شرایط زنده گی را در این شهرها برای خود فراهم کنند.

مکاتب، دانشگاه ها و مراکز آموزشی پایتخت از امتیازات ویژه و اعتبار بیشتر برخوردار هستند و شرایط کار نیز در این شهرها بیشتر از دیگر شهرها فراهم است.

اما در افغانستان، کمترین امکانات رفاهی برای زنده گی مردم در پایتخت فراهم شده و شماری از شهرهای دیگر، امکانات بهتر از کابل دارد.

شهرهای هرات، مزارشریف و قندهار از جمله شهرهایی است که سیستم شهرنشینی در آنها بیشتر و بهتر از کابل است، در کابل فعلی ابتدایی ترین سیستم کانالیزاسیون وجود ندارد، در بارند گی ها شهر زیر آب گم شده و دیگر جوی ها از سرکها تفاوتی نمی شود.

بی قانونی در پایتخت افغانستان موج می زند و این بی قانونی شامل تمام مراحل زنده گی شهری می شود؛ از راننده گی گرفته تا پیاده روی و دوکان داری.

پولیس ترافیک خود عامل عمده بی قانونی در راننده گی است و به ناچار راه هایی که مربوط به رفت و آمد نمی شود را بروی موترها باز کرده و یا هم موترها را از مسیر غیرقانونی اجازه رفت و آمد می دهند.

پیاده روها از سوی دوکانداران مسدود شده و یا به قدری تنگ شده که مردان و زنان پیاده مجبور هستند از سرک های موتر رو استفاده کنند.

از همه این موارد گذشته، شهر کابل و سرک های پایتخت  مسیری شده برای عبور و مرور حیوانات اهلی و نااهلی، گوسفندان، بزها، گاوها، سگ ها و پیشک ها به راحتی در سرک های پایتخت رفت و آمد دارند و در بسیاری مواقع به موترها نیز اجاز تردد نمی دهند.

زمانی که سرک و شهر در اختیار و تصرف حیوانات باشد، مجبور هستی که فضولات آنها را نیز مشاهده کرده و بعد از خشک شدن، استشمام نیز کرد.

گاهی کاروان این حیوانات به حدی زیاد است که ناچار هستی مدتی را به انتظار عبور آنها از سرک های مرکزی شهر ماند تا سرک به روی ترافیک باز شود.

شهرداری کابل نیز بنا بر مشکلاتی که وجود دارد و در عین حال، رخصتی های ۹ روزه و متداوم، تا حال در راستای عدم اجازه به گشت و گذار حیوانات کدام دستاوردی نداشته است، به مانند دیگر کارهای اساسی و زیربنایی که ناکام بوده است.

متاسفانه شهرداری کابل در روزهای ابتدایی حضور سرپرست جدید، به دنبال برنامه هایی است که شهرداران شهرهای اروپایی به دنبال تطبیق آن در شهرهای پیشرفته شان هستند؛ برنامه هایی که هیچ جنبه عملی و تطبیق در کابل را نخواهند داشت.

مشکلات عبور و مرور حیوانات از سرک های پایتخت در روزهای اخیر و به بهانه رسیدن عید سعید قربان بیشتر از گذشته شده و کاروان های زیاد حیوانات در سرک ها دیده می شوند.

عبدالقادر آرزو مسوول نشرات شهرداری کابل در گفتگو با خبرگزاری خاورمیانه اظهار داشت که آنها از تمام امکانات خود برای جلوگیری از گشت و گذار حیوانات در شهر کابل استفاده کرده اند.

وی از مالداران خواست تا در این راستا با آنها همکار بوده و مواشی خود را در مناطقی نگهداری کنند که از سوی شهرداری کابل تعیین شده است.

آرزو تصریح کرد که تا حال این کار صورت نگرفته است؛ چون مردم شهر را به عنوان خانه خود نمی دانند و همکاری آنها با شهرداری نیز کم است.

گشت و گذار حیوانات در شهر کابل در حالی رو به افزایش است که وزارت صحت عامه به تازه گی از شیوع بیماری «کنگو» از طریق حیوانات هشدار داده است.

به هر حال باید گفت که پایتخت ها باید امکانات ابتدایی زنده گی شهری را دارا باشند و مقام ها در شهر کابل نیز باید به دنبال فراهم کردن این موارد باشند، تا کابل با دیگر شهرها تفاوت داشته باشد و زنده گی در آن ارزش و امتیاز دانسته شود.

Author

About Author

1 thought on “پایتخت، شهری برای گشت و گذار حیوانات

  1. تا زمانیکه حکومت پشتونی روی کار باشد امیدی برای بهبود شهر متصور نیست چون همه کارها قومی فکر میشود ۹۹%مواشی که وارد کابل ویا در شهر کابل بخاطر علوفه اورده میشوند مربوط کوچیها میباشد وکوچیها هم فرصت را غنیمت شمرده سوی استفاده میکنند تمام پار ک ها ساحات سبز گلدانها و اطراف سرکهارا با مواشی شان ازبین میبرن وسر مواشی میخوراند هیچ کس هم نیست که اعتراض کند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *